De Boomhouding ‘Vrksasana’

Vrksasana, Boom Houding of Tree Pose, is een van de eerste houdingen die je als yogi leert. Hoewel deze houding eenvoudig lijkt, is ze fysiek uitdagend voor de heupen, het evenwicht, de enkels en de voeten. De pose varieert van dag tot dag en is sterk afhankelijk van emotionele factoren zoals je algemene stemming, de dag die je hebt gehad, de hoeveelheid slaap die je hebt gekregen, interacties die hebben plaatsgevonden vlak voor de training, en nog veel meer.⁠

⁠Hier zijn een paar van de vele heerlijke holistische voordelen van de Tree Pose:⁠

?‍♂️ Afkoelen en vertragen
Zelfs maar een paar ademhalingen in de Boom houding helpen je te aarden als je een drukke week hebt. Het creëert rust in je geest en in je lichaam en is een prachtige manier om te vertragen wanneer het leven overweldigend wordt. ⁠

⁠?‍♂️ Versterking
De Boomhouding bereidt je voor op bijna alle andere houdingen en kan dienen als een prachtige overgangshouding om je te helpen soepel van houding naar houding te gaan met kracht en focus.⁠

?‍♂️ Houding, evenwicht en zelfvertrouwen⁠
Het controleren van de hoogte van het opgetilde been is een prachtige oefening voor de gezondheid van het bekken en het SI-gewricht, wat de algemene houding en de gezondheid van de ruggengraat ten goede komt.⁠

?‍♂️ Verleng
Tree Pose is een geweldige manier om op den duur pijn in de heupwervels te helpen verlichten. De beenheffing opent je heupen zijdelings en rekt je binnenste dij en lies uit, wat superlekker is voor sporters.⁠

?‍♂️ Dieper ademen⁠
Met je handen in het midden van je hart, heb je de ruimte in je middenrif om pranayama-oefeningen te doen die de voordelen van de vorm zelf aanvullen. Dit kan ontspannend of verkwikkend zijn, afhankelijk van je beoefening.⁠

0 Comments