Herkennen van Chakra’s

Wat is een chakra? Chakra’s zijn energiepunten aanwezig in het lichaam. Als je dit de eerste keer hoort in een yogales, weet je waarschijnlijk helemaal niet waarover dit gaat, vandaar dat ik je graag wat meer uitleg geef. Chakra’s zijn zeven belangrijke energiecentra in ons lichaam. Het woord komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk “wiel”. Je kunt het vergelijken met een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, een draaiend wiel van energie. Je kunt de zeven chakra’s op veel verschillende manieren beschrijven. Elk van de chakra’s heeft diverse eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen.

1ste chakra is de stuitchakra of wortelchakra: deze zorgt voor stabiliteit, dat je geaard bent, dat je in contact staat met jezelf.

2de chakra zit onder je navel in de buurt van je heiligbeen: staat voor het natte rijk van de emoties: heeft vnl. te maken met creativiteit, beweging en sexualiteit.

3de chakra, of zonnevlecht: staat voor energie, zelfwaardering, controle over jezelf, de kracht om te bereiken wat je wil. Heeft ook veel met macht te maken en zelfwaardering.

4de chakra, het hartchakra, staat voor thuiskomen in jezelf: vriendelijkheid naar jezelf en de anderen toe en het vertrouwen dat alles altijd goed komt. Balans vinden tussen hoofd en lichaam, de geborgenheid in jezelf. Een ‘save-space” dat je kan creëren in je eigen lichaam.

5de chakra is de keelchakra ter hoogte van het strottenhoofd en is gekoppeld aan de schildklier waardoor ook de stofwisseling hier heel belangrijk is. Staat voor reiniging. Belang van de ademhaling staat hier centraal: adem komt langs de neus naar binnen, passeert je keel en reinigt. Staat voor je stem laten horen, je verbaal manifesteren in de maatschappij en je eigen waarheid spreken.

6de chakra : het voorhoofdchakra, het 3de oog: bevindt zich net boven en tussen je wenkbrauwen: hier speelt het geweten een grote rol, de keuzes die je in je leven maakt, intuïtie, …

7de chakra kruinchakra is de laatste van de zeven: maakt dat energie door je lichaam kan stromen en je in verbinding staat met het “wij”. Het zorgt voor eenheid.

Het is interessant om de chakra’s te openen en te onderzoeken welk chakra bij jou geblokkeerd zijn zodat je hier aan kunt werken. Als je heel veel oefent in chakra meditaties, kan je in staat zijn de chakra’s te voelen in je lichaam en ook de doorstroming. Het is belangrijk dat je voelt welke energie niet goed stroomt in je lichaam zodat je hier iets aan kunt doen.

Wil je hier meer over te weten komen? Neem dan deel aan de workshop van “MAF ON THE ROAD” –> (h)erkennen van je chakra’s 

In deze workshops leer je je chakra’s herkennen en erkennen. Je krijgt inzicht in jouw chakra systeem en eventuele blokkeringen van de energiestroom. Mariam reikt jullie handvatten aan om met het gehele chakrasysteem thuis aan de slag te gaan.

Meer info

0 Comments