Ademhalingstechniek ‘Vagus nerve’

Vagus nerve

Meer en meer mensen hebben het moeilijk met de terugkeer naar het “normale” leven (lees: pre-corona) en ervaren heel wat druk bij de heropstart van het sociale leven, het werken, de combinatie met een gezin, kinderen, … en lijden hierdoor aan energieverlies. ⁠

De ademhalingstechniek “Vagus Nerve” is zeer goed om rust in het zenuwstelsel te brengen. Het kalmeert, brengt evenwicht en lichamelijk welzijn. Het helpt bij hartritmestoornissen, angst en depressie, spijsverteringsproblemen en migraine. Zie deze techniek als een cadeautje voor jezelf, voor je ziel, om je energie terug op te bouwen en terug in je kracht te staan.

Bovendien is deze techniek super makkelijk!

Hier gaan we: “Maak het je comfortabel. Sluit je ogen. ⁠
Adem ontspannen in door de neus, zonder druk, totdat je voelt dat de longen gevuld zijn. Houd dan even de adem in totdat je de behoefte voelt om uit te ademen. Adem dan heel langzaam uit, zonder druk, door de mond. Het middenrif regelt de ademhaling, niet je hoofd. Hou de ademhaling nog eens kort in totdat je lichaam uit zichzelf ademt. Herhaal dit voor enkele minuten. Het is belangrijk dat het inhaleren en uitademen heel langzaam gebeurt en alleen door het lichaam wordt gecontroleerd.”⁠

De “Vagus nerve” is de langste en meest complexe zenuw in het lichaam en het verbindt het brein met de belangrijkste organen. Het beïnvloedt je spijsvertering, je ademhaling, hartslag en je mentaal welzijn. Kortom, het verbetert je algemene gezondheid en maakt je stressbestendiger. ⁠Niet twijfelen dus, gewoon doen! ?⁠

0 Comments