Self love is about realizing the wonder that is your body.

Voor adem- en lichaamstherapie, yogatherapie en healing kan je terecht in mijn therapiepraktijk in Gent en Ekeren. Op basis van de meest diverse opleidingen, beschouw ik de combinatie van het beste uit alle stromingen als ontzettend krachtig. Voor iedereen bestaat er een unieke formule. Ook voor jou. Geniet ervan om de mogelijkheden te ontdekken in de veilige omgeving van mijn praktijk.

Je krijgt de mogelijkheid om zelf aan te geven wat jij volgens jou op dat moment nodig hebt. Hieronder vind je de trajecten waarin je jouw proces kan vormgeven.

Ben je al bij Mariam geweest en wil je een zelf een individuele sessie inplannen, stuur een mail naar mariam@mafspritit.com of gebruik het contactformulier.

Leg je graag een eerste afspraak vast? Klik op de button bij de pijler die jij kiest. Ik neem dan contact op om een datum te prikken.

Weet je niet wat er bij jou past, of wil je gewoon even kennismaken laat ons dan even iets weten via de button hieronder.

Ademtherapie

 • Ademtherapie of breathwork gebruikt verschillende technieken voor een betere geestelijke, lichamelijke en spirituele gezondheid.
 • Stress zorgt er snel voor dat je je overweldigd en onbeheersbaar voelt. Als je op zo’n moment op je ademhaling focust, geef je je lichaam de kans om zich te resetten en te herstellen van de negatieve effecten van stress.
 • Heb je bijvoorbeeld last van hyperventilatie of paniekaanvallen? Wil je leren vrij te ademen? Dan is ademtherapie zeker iets voor jou. Boek een eerste ademsessie om te ervaren wat het met je doet. Daarna beslis je of je een ademtraject opstart.

YTB® op maat

 • YTB®-lichaamstherapie helpt onder andere bij psychosomatische klachten. Het zijn lichamelijke klachten die niet of onvoldoende te verklaren zijn door lichamelijke aandoeningen, maar verergeren door of het gevolg zijn van een psychologisch probleem.
 • YTB ® ondersteunt ook bij: ademproblemen, angst- en paniekaanvallen, stress en spanningen, innerlijke groei, overspanning, piekergedachten, eenzaamheid, eigenwaarde, energieverlies.
 • Tijdens de therapie herstel ik je mentale, emotionele en fysieke evenwicht door technieken met elkaar te combineren, zoals emotioneel releasewerk, gesprekstherapie, lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken. Je persoonlijke mentale, emotionele, fysieke en biologische aspecten liggen aan de basis van een kant-en-klaar-plan met oefeningen om thuis aan de slag te gaan. Het plan van aanpak helpt je om je eigen genezingsproces te begrijpen en actief deel te nemen aan je proces. Ook jij hebt een unieke formule. Laten we ze samen ontdekken.
 • Wil je jezelf ontdekken en helen door een combinatie van meditatie, visualisaties, ademhalings- en yogaoefeningen? Dan is YTB® op maat zeker iets voor jou. Boek een eerste YTB®-sessie om te ervaren wat het met je doet. Daarna beslis je of je een YTB®-traject opstart.
Adults & kids

Yogatherapie

 • Wat is yogatherapie?
  Yoga op zich is potentieel therapeutisch en helend. Yogatherapie past de yogamiddelen – houdingen en oefeningen, ademwerk, meditatietechnieken enzovoort – toe om je fysieke, mentale en emotionele behoeften aan te pakken.
 • Verschillende opleidingen gaven me de basis om je professioneel te begeleiden en met jou toe te werken naar specifieke doelen. Daarbij hou ik altijd rekening met eventuele blokkades die zich tijdens het proces aanbieden. Een greep uit de oefeningen:
  - beweging, van zacht tot krachtig
  - ademhalingstechnieken
  - meditatie en visualisatie
  - fysieke houdingen bij specifiek ongemak en onevenwicht
 • Wil je jezelf ontdekken en helen door de yogafilosofie en yogaoefeningen? Dan is yogatherapie zeker iets voor jou. Boek een eerste yogatherapiesessie om te ervaren wat het met je doet. Daarna beslis jij of je een yogatraject opstart.

Healing

 • Wat is healing?
  Healing betekent enerzijds herstellen wat verloren of gebroken is. Anderzijds betekent healing je levenskracht omarmen om nieuw, levendig weefsel te creëren voor meer aarding en verbondenheid.
 • Tijdens een healing fungeer ik door zachte aanraking als doorgeefluik van energie. Jij bepaalt bewust of onbewust wat je ermee doet. Sta je ervoor open om de universele energie door je lichaam en geest te laten stromen? Dan maak je ruimte voor heling, genezing en acceptatie. Zo komt je lichaam terug in balans.
 • Kwalen en pijnlijke zones verminderen of verdwijnen. Fysieke pijn ontstaat immers vaak bij emotionele onbalans. Maar fysieke pijn heeft op zijn beurt ook een negatief effect op je emotionele toestand. Door de energie te sturen, nemen we blokkades weg en creëren we terug emotionele en fysieke harmonie.
 • De holistische healingmethode brengt balans op fysiek, mentaal, energetisch, spiritueel en emotioneel niveau.
 • Ben je op zoek naar een non-verbale, zachte energetische therapie? Dan is healing zeker iets voor jou. Boek een eerste healingsessie om te ervaren wat het met je doet. Daarna beslis jij of je een healingtraject opstart.

Hoe ziet een Kennismakingssessie eruit?

Duur: 1 sessie van 60 minuten 
Prijs: € 70,00

Hoe ziet een traject eruit?

Duur: 6 sessies van 60 minuten (wekelijks of 2-wekelijks)
Prijs: € 420,00

Wat na het traject?

Na de eerste 6 sessies boek je losse afspraken naar keuze. Een sessie kost dan € 70,00.

Welke trajecten zijn er?

Je hebt de keuze tussen 4 trajecten:
– ademtraject
– YTB ® -traject
– yogatraject
– healingtraject

“In het verleden volgde ik al groepslessen yoga flow bij Mariam.
Toen mijn lichaam in een bijzonder moeilijke periode allerlei alarmsignalen bleef afgeven, heb ik de stap gezet naar individuele sessies.
Mariam bereidde die sessies op maat voor en voelde telkens exact aan wat ik op dat moment nodig had.
In een eerste fase brachten de sessies de broodnodige rust en het geloof dat het wel goed zou komen. Opgekropte gevoelens en spanning verlieten mijn lichaam. Kracht en zelfvertrouwen kwamen in de plaats.
Met slechts een 3-tal sessies heb ik belangrijke stappen voorwaarts kunnen zetten op verschillende domeinen. Zo kijk ik ernaar uit om te kunnen starten met mijn nieuwe job. Ik ben Mariam heel dankbaar voor de begeleiding in de voorbije maanden. Ik kan de individuele sessies van harte aanbevelen. Stel je gerust open voor de aangereikte tools en inzichten en ga ermee aan de slag, want bij Mariam ben je in de beste handen.
Namasté x”

Ine Laenen

“Mariam zorgt ervoor dat je je welkom voelt en dat je in alle rust kan focussen op je lichaam, je ademhaling en je bewegingen. Elke sessie bouwt ze zorgvuldig op, op jouw eigen tempo en met oefeningen die aansluiten bij wat jouw lichaam je vertelt.

Na de les krijg je alle oefeningen nog eens toegestuurd, met een persoonlijk oefenschema zodat je thuis verder kunt oefenen. Wie nog meer wil oefenen, kan altijd haar podcasts beluisteren op spotify of haar filmpjes met oefeningen bekijken op YouTube.

Voor mij doet dit deugd omdat ik na allerlei praattherapie uitgebabbeld was. Herstellen van moeilijke en pijnlijke ervaringen betekent voor mij vooral de band herstellen met mijn lichaam. En daarvoor voelt deze yogatherapie echt goed.”
Hannes Couvreur
“Ademen…. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Mmm, ik vergeet het vaak te doen, waardoor ik me onnodig stress, een onbehaaglijk gevoel en vooral een niet goed gevoel in mijn vel toe-eigen. Dankzij Mariam haar YTB skills, leer je op een gecontroleerde manier terug grip te krijgen op je eigen ademhaling. Mariam is een vlotte, getalenteerde, lieve, dame die jou laat zijn wie je bent, maar toch probeert je eigen ik verder uit te diepen en je laat stralen!”
Nathalie Op De Beeck

Praktijklocaties

MAF Spirit hoofdzetel

Sint-Pietersaalststraat 107, 9000 Gent

Het Bijgebouw

De Beukelaerlaan 34, 2180 Ekeren