Wekelijkse yogalessen

Don't fight in the pose, relax!

Wekelijkse Yogalessen Wij bieden wekelijkse groepslessen aan in Merelbeke, Gent of online via livestream. Bij MAF Spirit kan je verschillende stijlen volgen. Zachte Yoga, intensere Yoga, Yoga & lopen. Snuister gerust eens rond in de kalender en kijk of er iets voor jou tussen zit. Alle lessen worden gegeven door Mariam El Guenaien, Mariam is opgeleid als Yogadocente in verschillende stijlen en werkt daarnaast ook als Therapeute in haar eigen praktijk in Gent. In alle lessen legt Mariam de klemtoon op ademhaling en diepgang. Haar lessen staan open voor iedereen!
Dag Les Locatie
Maandag 19.00h – 20.00h: Slow flow op maandag
20.00h – 21.00h: Pralaya flow op maandag
BKO sportzaal (1ste verdieping): Zwijnaardsesteenweg 6a 9820 Merelbeke
Dinsdag 19.00h – 20.00h: Relax & restore op dinsdag
20.00h – 21.00h: Yoga flow op dinsdag
BKO sportzaal (1ste verdieping): Zwijnaardsesteenweg 6a 9820 Merelbeke
Woensdag *09.00h – 10.00h: Yoga flow op woensdag
*10.00h – 11.00h: Relax & restore op woensdag
Dreamdance: Bergbosstraat 55 9820 Merelbeke
+ LIVESTREAM
Donderdag *19.00h – 20.00h: Relax & restore op donderdag
*20.00h – 21.00h: Yoga flow op donderdag
Cafe Nana: Sint-Pietersaalststraat 1 9000 Gent
+ LIVESTREAM
Elke les kost € 15. Je kan ook een beurtenkaart kopen in de webshop, waardoor je lessen goedkoper worden. *Lessen op woensdag en donderdag kan je ook via livestream volgen.

 

Restore & Relax Yoga

De Relax & Restore yoga is thuiskomen bij jezelf. Je ontdekt de kracht van vertragen in de yogahoudingen die je doet met ondersteuning van yogakussens, bolsters en dekens. 

Restore & Relax  yoga zorgt ervoor dat het zenuwstelsel tot rust komt. Wist je dat als je 10 minuten Restorative yoga doet, dit hetzelfde effect heeft als 2 uur slapen? 

Restore betekent herstellen. We herstellen je lichaamsenergie door te werken met een zeer gecontroleerde ademhalingstechniek in combinatie met voornamelijk yoga grondoefeningen.

De relaxatie in deze yogavorm komt tot stand doordat we gebruik maken van muziek, ademhaling, concentratie op de zintuigen en daarnaast voor langere tijd in dezelfde houding te blijven. Deelnemers zullen soms ook oefeningen uit de yinyoga herkennen. 

Het spreekt voor zich dat we bij Relax & Restore Yoga ruim aandacht geven aan de meridianen die door het lichaam lopen en de organen niet vergeten. 

Relax en Restore Yoga is toegankelijk voor iedereen die op een mat kan zitten of liggen. Zijn er fysieke beperkingen, heb je last van een burn-out, bore-out of andere klachten van uitputting, waardoor fysiek intensief sporten niet lukt? Dan is deze vorm van yoga een aanrader voor jou!  

Slow Flow Yoga

De Slow Flow (Pralaya based) sessie is goed voor mensen die hun lichaam willen stretchen en openen zodat de energie terug kan stromen. Wij koppelen verschillende pralaya houdingen aan elkaar en genieten van spierversterkende oefeningen. De les start met een ademhalingsoefening of meditatie waarna we de oefeningen langzaam opbouwen. Het voelen van het lichaam, het intens beleven van de oefening en hierdoor de fysieke gewaarwordingen ervaren, zorgt dat de aandacht van de geest naar het hier en nu komt. 

De les wordt afgesloten met een eindrelaxatie of meditatie waarna je weer als herboren naar huis gaat. 

De slowflow is toegankelijk voor iedereen, aangezien er opties worden aangeboden waardoor de deelnemers die dieper in de oefening willen gaan of een uitdaging nodig hebben, deze zullen krijgen. 

Pralayaflow Yoga

De Pralaya Flow is gebaseerd op het werk van Robert Boustany, waarbij we de combinatie maken van Hatha yoga met kinetherapie, fasciatherapie, mindfulness en ademhalingstechnieken uit de ayurvedische traditie en andere achtergronden. Deze lessen zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Tijdens de les ontvang je zeer veel alignment tips, wat betekent dat we technisch bezig zijn met het uitdiepen van je lichaamshouding en per yogahouding de juiste techniek aanleren. Hierbij maken we gebruik van het gegeven dat als een spier te zwak is, we de tegenovergestelde kant dienen te trainen. De opbouw van de botten, ofwel de manier waarop je staat, de manier waarop je lichaam zich verhoudt, is zeer belangrijk. Verwacht dus geen standaard yoga, deze yoga is voor mensen die houden van het corrigeren van hun lichaam, dit in een flow willen ontdekken.

Pralaya yoga maakt de vergeten spieren sterker, opent het hart en brengt je dichter bij jezelf. 

Yogaflow

De Yogaflow is een intensieve yangflow. Je krijgt in de les een reeks opeenvolgende yogahoudingen die aan elkaar gelijmd worden met een vinyasaflow. De bijbehorende ademhaling is krachtig en zorgt dat je na een uur voelt dat je intens gesport hebt. 

De Yogaflow wordt altijd aangeboden met diverse opties waardoor het toegankelijk is zowel voor beginners als gevorderden. Je zult veel verschillende yogahoudingen aanleren en hierdoor zowel conditie als spierkracht ontwikkelen. 

Doordat de yogaflow een aaneenschakeling van houdingen is en de ademhaling sterk gecontroleerd wordt, is deze vorm van yoga enorm fijn om een uur je gedachten uit te schakelen. Je komt tot rust, dichter bij jezelf en voelt de energie na een uur weer stromen.

Intuitief lopen

Intuïtief lopen is een nieuwe vorm van lopen en is gebaseerd op het werk van Mariam El Guenaien waarbij we de combinatie maken van Yoga en lopen. 

Hier staat het gevoelsmatige centraal en de bewustwording dat elk lichaam zijn eigen unieke formule heeft om sterker en leniger te worden. Iedereen draagt zijn eigen verhalen en patronen mee en heeft andere behoeftes. 

Tijdens de sessies reikt Mariam jullie handvatten aan om nog meer vanuit de mildheid en zachtheid te bewegen. 

Wij combineren ademhalingstechnieken uit verschillende stromingen met elkaar en gaan op zoek naar jouw formule om de energie optimaal te laten te stromen. De opwarming en cooldown zijn korte yogaoefeningen afgestemd op het thema en de groep. 

Je wordt tijdens de sessies uitgenodigd om ook tussendoor letterlijk stil te staan, te voelen en te aarden zodat je na een klein moment van navoelen terug kunt beginnen. 

Intuïtief lopen doen wij zonder doel, zonder het willen. Je leert ervoor te kiezen in plaats van te moeten. Tijdens het lopen kom je in contact met elke spier in je lichaam.

 Het lichaam is een uniek totaalconcept en zo is ook jouw proces een totaalconcept. Je leert de vrijheid in het lichaam te voelen en wij creëren een positieve mindset om met een glimlach ervoor te kiezen actief te worden en het lichaam lief te hebben. 

Intuïtief lopen is voor iedereen toegankelijk, iedereen loopt op zijn eigen tempo. 

"Ik ben verslaafd geraakt aan Mariam haar manier van les geven. Zeer afwisselend, zeer uitdagend, je helpend verder te evolueren in de juiste houding, begrip tonend als je er niet geraakt, maar je stimulerend om beter en beter te worden. Slapen doe je als een roos nadien."

Celine B.

januari 2022
maandag 17 januari
19:00 - 20:00 Slow Flow op maandag
20:00 - 21:00 Pralaya Flow op maandag
dinsdag 18 januari
20:00 - 21:00 Yoga Flow op dinsdag
woensdag 19 januari
09:00 - 10:00 Yoga Flow op woensdag
donderdag 20 januari
20:00 - 21:00 Yoga Flow op donderdag
maandag 24 januari
19:00 - 20:00 Slow Flow op maandag
20:00 - 21:00 Pralaya Flow op maandag
dinsdag 25 januari
20:00 - 21:00 Yoga Flow op dinsdag
Geen enkele gebeurtenis gevonden!
MEER LADEN