Wekelijkse yogalessen

In Gent, Merelbeke en Ekeren

Don't fight in the pose, relax!

Wekelijkse groepslessen
Wij bieden wekelijkse groepslessen aan in Ekeren, Merelbeke en Gent, of online via livestream.
Bij MAF Spirit kan je verschillende stijlen volgen; Relax & restore yoga, Slow flow yoga, Pralaya flow yoga en Yogaflow.
Alle lessen worden gegeven door Mariam El Guenaien, Mariam is opgeleid als Yogadocente in verschillende stijlen en werkt daarnaast ook als Therapeute in haar eigen praktijk in Gent en Ekeren . In alle lessen legt Mariam de klemtoon op ademhaling en diepgang. Haar lessen staan open voor iedereen!
♦ Lessen op woensdag kan je ook online meevolgen.
♦ Elke les kost € 15.

Relax & restore yoga

De Relax & Restore yoga is thuiskomen bij jezelf. Je ontdekt de kracht van vertragen in de yogahoudingen die je doet met ondersteuning van yogakussens, bolsters en dekens. 

Restore & Relax  yoga zorgt ervoor dat het zenuwstelsel tot rust komt. Wist je dat als je 10 minuten Restorative yoga doet, dit hetzelfde effect heeft als 2 uur slapen? 

Restore betekent herstellen. We herstellen je lichaamsenergie door te werken met een zeer gecontroleerde ademhalingstechniek in combinatie met voornamelijk yoga grondoefeningen.

De relaxatie in deze yogavorm komt tot stand doordat we gebruik maken van muziek, ademhaling, concentratie op de zintuigen en daarnaast voor langere tijd in dezelfde houding te blijven. Deelnemers zullen soms ook oefeningen uit de yinyoga herkennen. 

Het spreekt voor zich dat we bij Relax & Restore Yoga ruim aandacht geven aan de meridianen die door het lichaam lopen en de organen niet vergeten. 

Relax en Restore Yoga is toegankelijk voor iedereen die op een mat kan zitten of liggen. Zijn er fysieke beperkingen, heb je last van een burn-out, bore-out of andere klachten van uitputting, waardoor fysiek intensief sporten niet lukt? Dan is deze vorm van yoga een aanrader voor jou!  

De Slow Flow (Pralaya based) sessie is goed voor mensen die hun lichaam willen stretchen en openen zodat de energie terug kan stromen. Wij koppelen verschillende pralaya houdingen aan elkaar en genieten van spierversterkende oefeningen. De les start met een ademhalingsoefening of meditatie waarna we de oefeningen langzaam opbouwen. Het voelen van het lichaam, het intens beleven van de oefening en hierdoor de fysieke gewaarwordingen ervaren, zorgt dat de aandacht van de geest naar het hier en nu komt. 

De les wordt afgesloten met een eindrelaxatie of meditatie waarna je weer als herboren naar huis gaat. 

De slowflow is toegankelijk voor iedereen, aangezien er opties worden aangeboden waardoor de deelnemers die dieper in de oefening willen gaan of een uitdaging nodig hebben, deze zullen krijgen. 

De Pralaya Flow is gebaseerd op het werk van Robert Boustany, waarbij we de combinatie maken van Hatha yoga met kinetherapie, fasciatherapie, mindfulness en ademhalingstechnieken uit de ayurvedische traditie en andere achtergronden. Deze lessen zijn wetenschappelijk onderbouwd.

Tijdens de les ontvang je zeer veel alignment tips, wat betekent dat we technisch bezig zijn met het uitdiepen van je lichaamshouding en per yogahouding de juiste techniek aanleren. Hierbij maken we gebruik van het gegeven dat als een spier te zwak is, we de tegenovergestelde kant dienen te trainen. De opbouw van de botten, ofwel de manier waarop je staat, de manier waarop je lichaam zich verhoudt, is zeer belangrijk. Verwacht dus geen standaard yoga, deze yoga is voor mensen die houden van het corrigeren van hun lichaam, dit in een flow willen ontdekken.

Pralaya yoga maakt de vergeten spieren sterker, opent het hart en brengt je dichter bij jezelf. 

De Yogaflow is een intensieve yangflow. Je krijgt in de les een reeks opeenvolgende yogahoudingen die aan elkaar gelijmd worden met een vinyasaflow. De bijbehorende ademhaling is krachtig en zorgt dat je na een uur voelt dat je intens gesport hebt. 

De Yogaflow wordt altijd aangeboden met diverse opties waardoor het toegankelijk is zowel voor beginners als gevorderden. Je zult veel verschillende yogahoudingen aanleren en hierdoor zowel conditie als spierkracht ontwikkelen. 

Doordat de yogaflow een aaneenschakeling van houdingen is en de ademhaling sterk gecontroleerd wordt, is deze vorm van yoga enorm fijn om een uur je gedachten uit te schakelen. Je komt tot rust, dichter bij jezelf en voelt de energie na een uur weer stromen.

Livio Amorosetti
Livio Amorosetti
Read More
"Groepslessen met een gepersonaliseerde advies. Mariam blijft altijd zeer attent aan de specifieke vragen/klachten van elke persoon. Ze neemt de tijd om meer uitleg te geven. Je voelt ook direct dat ze veel ervaring heeft en dat ze weet precies wat te doen bij elke specifieke geest- of lichaamsklacht. MAF Spirit biedt veel verschillende soorten yogalessen maar ook andere behandelingen.
Ga maar snel de website checken!"
Katleen Carré
Katleen Carré
Ekeren
Read More
"Als absolute beginneling heb ik nu 3 lessen gevolgd bij Maf Spirit te Ekeren. Ik dacht dat zonder voorkennis van yoga ik een beetje uit de toon zou vallen en niet mee zou kunnen met de anderen. Die vrees is helemaal niet nodig. Yoga is voor iedereen toegankelijk. Mariam is een lieve vrouw die de tijd neemt om je eigen lichaam en kunnen te leren kennen. Ze heeft veel geduld en legt de oefening duidelijk uit. Ik word helemaal ontspannen na een uurtje yoga. Een absolute aanrader."
iO hoogbegaafd talent
iO hoogbegaafd talent
Begeleiding hoogbegaafd talent
Read More
"Bij Mariam raakte ik verslaafd aan mijn wekelijkse yoga-moment.
Even in het lichaam zitten en het hoofd uitzetten, elke sessie is anders en dus een verrassing, ik hou vooral van de actieve Yoga-Flow die inzet en concentratie vergt, heerlijk één worden met mijn bewegingen.
Gegeven door een topdocent met een heerlijk accent :-)"
Celine B.
Read More
"Ik ben verslaafd geraakt aan Mariam haar manier van les geven. Zeer afwisselend, zeer uitdagend, je helpend verder te evolueren in de juiste houding, begrip tonend als je er niet geraakt, maar je stimulerend om beter en beter te worden. Slapen doe je als een roos nadien."
Sien Lievens
Sien Lievens
Read More
"Ik had eerst een beetje weerstand voor yoga maar nu na amper 4 sessies bij mariam voel ik wat yoga voor me kan doen. Onverwacht kwam zells een traan bij de 4de sessie en erna voelde ik me een beetje lichter. Als het zo verdergaat, is dit echt een hulp om mij na een stressvolle periode weer helemaal mezelf te gaan voelen. Bedankt!"
Ellen De Kimpe
Ellen De Kimpe
Read More
"Ik ontdekte MAF op het juiste moment; midden in een stevige burn-out. Ik probeerde alle yoga-sessies uit en bleef deze volgen die mij het meest uit mijn comfortzone haalden, maar ook met de beste resultaten. Week na week groeide ik, vond ik mezelf een beetje terug, kreeg ik terug energie, leerde ik terug écht "ademen".
Mariam is een fantastische, liefdevolle dame die je met veel empathie, vele malen "het is ok" herhalen, je terug naar jezelf leert komen, opnieuw in "het nu" te staan en het mooie in het leven terug leert zien. Mij zie je daar nog wekelijks terug voor een fantastisch momentje "me-time". De volgende dag(en) voel ik me telkens verrassend goed en dat smaakt naar meer..."
Nathalie Van Hoorebeke
Nathalie Van Hoorebeke
Read More
"Warme ontvangst en deugddoende restorative sessie mogen beleven. Ik kijk uit naar de volgende lessen! Aangename ruimte met voldoende voorzieningen. Ik voelde nadien de energie door mijn lichaam stromen...zonder mijn pijnklachten."
Celine Balliu
Celine Balliu
Read More
"Ik kom ondertussen 9 maand naar de yoga flow op dinsdag en kan het alleen maar aanraden. Ben verslaafd geraakt aan Mariam haar manier van lesgeven, zeer afwisselend, zeer uitdagend je helpend verder te evolueren in de juiste houding, begrip tonend als je er nog niet geraakt, maar je stimulerend om beter en beter te worden. Slapen doe je als een roos nadien. Na vele jaren een yogastop door kleine kinderen voel ik het verschil nu ik weer wekelijks een lesje meepik. Super toffe Venue ook waar je nog een babbel kan slaan en een thee kan drinken. En dat aan supernormale prijzen. 5+ dus."
Katrien Tavernier
Katrien Tavernier
Read More
"Fantastische plaats om yoga te volgen... Het aanbod is zo gevarieerd dat ik voor mezelf kan zorgen, mezelf kan activeren, tot rust kan komen, herstellen, loslaten en herbronnen. Zelfs mijn zoontje van 3 gaat zo graag naar de 'yoja'. Dankbaar dat mijn jarenlange zoektocht naar herstel Maf op mijn pad heeft gebracht. Yoga is healing, happiness en fun."
Jessica Bostoen
Jessica Bostoen
Read More
"Al sinds enkele jaren volg ik de restorative yoga bij Mariam op vrijdagochtend. Het brengt me steeds naar mijn gevoel en in mijn lichaam. Voor mij de sleutel om te voelen wat echt belangrijk is. Bedankt aan Mariam en het hele MAF team voor hun inzet en steeds warme ontvangst!"
Vicky
Vicky
Read More
"Heel ontspannend! Ik volg sinds een goed jaar wekelijks les bij Mariam en ik ga steeds ontspannen, goed gemutst naar huis; zo’n gevoel van: “ hehe, dat deed deugd!”. De ene keer is het een fysiek intensievere les, de andere keer wat rustiger maar welke les ik ook al gevolgd heb ( van slow flow, relax yoga tot yoga flow ) elke keer ga ik goedgezind naar huis! Mariam heeft ook aandacht voor iedereen in de groep, heb je last van bvb rug- of andere spierpijn dan wordt de oefening aangepast aan wat voor jou comfortabel voelt, je hoeft dus geen ervaren yogi te zijn om de lessen te kunnen volgen. Alleen maar positieve commentaar hier! Vicky🙏🏼"
Karen Van Wambeke
Karen Van Wambeke
Read More
"Al meer dan een jaar volg ik Pralaya Flow op maandagavond. De ideale yoga voor mij. Ik vind er nog steeds mijn ontspanning en plezier in. De combinatie van versterkende yogahoudingen en ademhalingstechnieken zorgen voor een helend effect. Ook wordt elke houding door Mariam met precisie opgevolgd en/of gecorrigeerd. Dankjewel Mariam, je bent een topcoach!"
Previous
Next
maart 2023
maandag 27 maart
19.00 - 20.00 Slow Flow op maandag
20.00 - 21.00 Pralaya Flow op maandag
woensdag 29 maart
19.00 - 20.00 Yoga Flow op woensdag
april 2023
maandag 3 april
19.00 - 20.00 Slow Flow op maandag
20.00 - 21.00 Pralaya Flow op maandag
dinsdag 4 april
woensdag 5 april
maandag 10 april
19.00 - 20.00 Slow Flow op maandag
20.00 - 21.00 Pralaya Flow op maandag
dinsdag 11 april
Geen enkele gebeurtenis gevonden!
MEER LADEN