Workshop: Deep Dive with Breathwork en Cacao

21 apr 2024
Verlopen
13.30 - 16.00

Deep Dive with Breathwork en Cacao

Connectie maken met ie innerlijke wisheid en authenticiteit met behulp van cacao en breathwork.

Om los te laten wat je niet langer dient en te focussen op je essentie.

Wat is een cacao ceremonie?
Een cacao ceremonie is een biizonder ritueel, afkomstig uit de eeuwenoude tradities van de Maya’s in Latins-Amerika. De cacao die gebruikt wordt in het ritueel smaakt helemaal anders dan onze Belgische chocolade. De ceremoniële cacao heeft eerder een bittere smaak en is afkomstig van de Theobroma cacao boom. Ze wordt opgelost in water of plantaardige melk.

De ceremonie start met het plaatsen van een intentie. Met welke reden ben je naar de ceremonie gekomen? Wat wil je tijdens deze ceremonie verkennen of versterken?

De ceremonie wordt gefaciliteerd door ons beiden. We begeleiden je met visualisaties, ademhalingsoefeningen en meditaties. Daarbij zorgen we voor en veilige, geborgen plek waar je helemaal naar binnen kan keren, je innerlijke wijsheid kan exploreren en negative energie kan loslaten. De cacao helpt je op een hele zachte manier om je hart te openen en je intuïtie te
activeren.

Je kan je voorbereiden door de avond voordien licht te eten en alcohol te vermijden. De volgende ochtend kom je nuchter naar het ritueel. Kom je naar de namiddagsessie dan hou het overdag bij lichte aaltijden. Water drinken kan wel.

“Ik hou van cacaoceremonies omdat ze een prachtige manier zijn am je energie te verhogen en contact te maken met je hart. De cacaospirit is krachtig en liefdevol, en als je het met intentie en dankbaarheid drinkt, kan het je helpen om je eigen innerlijke kracht en wijsheid aan te boren.” Tony Robins

Waarom werken met cacao? 
De cacaoplant is en van de meest gunstige planten voor het lichaam en de geest. Het verbetert ons fysieke en emotionele welzijn op een subtiele manier. In pure cacao zitten stofjes die neurotransmitters als serotonine en oxytocine stimuleren, die bijdragen an je emotioneel evenwicht. Bovendien bevat het het essentiële mineraal magnesium, dat een essentiële rol speelt in meer dan 300 biochemische processen in het lichaam.

De voordelen van cacao
Fenylethylamine: en mond vol voor een stofje dat door je hersenen zelf wordt aangemaakt als je verliefd bent en dus zorgt voor dat fine gevoel. Cacao bevat een hoog gehalte aan fenylethylamine en creëert daardoor een euforisch gevoel.

 • Serotonine
 • Oxytocine
 • Magnesium: een mineraal dat en belangrijke rol speelt in meer dan 300 biochemische reacties in ons lichaam, waaronder het ontspannen van spieren, het reduceren van stress en het stimuleren van een goede bloedcirculatie. Het zorgt ook voor gezonde botten doordat het calcium naar de juiste plekken in het lichaam brengt en speelt een rol in een goede werking van de hersenen.
 • Theobromine: een stofje dat de zintuiglijke waarneming en focus bevordert.
 • Anti-oxidanten (flavonoiden): beschermen het lichaam tegen vrije radicalen, die onze cellen

Praktisch

Data:
vrijdag 5 januari 2024 13.30u-16.00u VOLZET

zaterdag 27 januari 2024 9.30u-12.00u VOLZET

zondag 21 april 2024 9.30u-12.00u

Gelieve 10 minuten op voorhand aanwezig te zijn, zodat we tijdig kunnen starten.

De kans bestaat dat de ceremonie wat uitloopt in tijd.

Locatie: Kortrijkseheerweg 16, 9810 Nazareth

(Voer de naam Joke De Wulf in in google maps of waze in plaats van het adres. Zo kom je zeker juist terecht.)

Wat breng je mee

 • een dekentje
 • een schriftie en pen
 • een cadeautie voor moeder natuur als teken van dankbaarheid voor wat ze ons biedt. Laat je creativiteit stromen en breng je zegen mee (keep it simple).
 • je intentie voor de ceremonie: wat wil je loslaten, welk voornemen wil je installeren, op welke antwoord wil je een vraag. Dat ziin allemaal mogelijke intenties.

Hoe bereid je je voor op de ceremonie
Om de cacao de kans te geven je hartsenergie en innerlijke kracht zo goed mogelijk te activeren is het aangewezen om nuchter naar de ceremonie te komen. Water drinken kan wel.
Ook de avond voordien doe je er goed aan het rustig te houden, licht te eten en alcohol te vermijden.
Tidens de ceremonie is er water beschikbaar. Nadien krijg je een kleine snack.

Prijs

65,- per ceremonie, per deelnemer

We verkiezen te werken met een kleine groep. Er kunnen maximum 8 mensen deelnemen aan de ceremonie.

Docenten

 • Mariam El Guenaien
  Mariam El Guenaien
  +20 jaar ervaring, Yogadocente, Creatief therapeut, Bezielster YTB®

  Maak kennis met Mariam El Guenaien, jouw inspirerende gids voor deze activiteit.

  Als liefdevolle moeder van twee kinderen, is Mariam gevestigd in het betoverende Gent en heeft ze haar tweede thuis in Antwerpen. Met een diepgaande expertise in ademtherapie, lichaamswerk en werken met Chakra’s, is Mariam een toonaangevende expert op het gebied van innerlijke heling en bewustwording.

  Onder haar deskundige begeleiding leer je hoe je de kracht van adem en lichaamswerk kunt gebruiken om emotionele blokkades te doorbreken en je chakra-energie in balans te brengen. Mariam’s zorgzame en empathische aanpak creëert een veilige ruimte waarin je kunt groeien, helen en jezelf ontdekken.

  Haar tweede thuis, Antwerpen, is een plek waar ze workshops en individuele sessies aanbiedt, waardoor ze de helende kracht van adem en lichaamswerk deelt met anderen.

  Doe mee en laat Mariam El Guenaien je begeleiden op een transformerende reis van zelfontdekking en veerkracht. Schrijf je vandaag nog in en omarm een leven van helende groei en transformatie.

  Kies voor verandering, kies voor Mariam als jouw gids naar een leven vol balans en heling!

 • Joke De Wulf
  Joke De Wulf
  Psychologe

  Al van kleinsafaan begeesterd en geïnspireerd door ‘de mens’. Logisch dat Joke koos voor een job als holistisch psycholoog, want wie je bent is het resultaat van de wisselwerking tussen lichaam, mind, emoties en het spirituele. Je goed in je vel voelen staat hoogst op haar prioriteitenlijstje, zowel voor haar cliënten, de organisaties waar ze voor werkt, voor haar gezin en voor zichzelf. Tevens is ze fan van holy cacao, de kleuren oker en oudroze, libanees eten, Brene Brown en het boek Ongetemd leven van Glennon Doyle.

  https://jokedewulf.be

Locatie

Joke De Wulf
Kortrijkseheerweg 16, 9810 Nazareth

Organisator

Denken & voelen
Denken & voelen
Website
https://mafspirit.com/denken-voelen/
Yoga Therapy Breathing

Zenuwstelsel regulatie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg de YTB® tools toegestuurd

Ik wil geen gratis YTB® tools