Workshop: YTB® Trauma-gevoelige Yoga (Ekeren)

The event is finished.

Datum (eerstvolgende)

22 okt 2022
Voorbij.

Tijd

09.30 - 12.00

Prijs

€ 55,00

De YTB® Trauma Gevoelige Yoga is een combinatie van Yoga, Therapie en ademwerk. Tijdens deze eenmalige workshop gaan wij dieper in op ons lichaam en geest. Je ervaart zelf wat deze tools met jouw lichaam, geest en Mind doen.

Mijn ervaring met deze tools is dat het lichaam zichzelf kan genezen. Ik mocht ervaren dat het wonderlijke van het lichaam is dat met iedere laag verdween een stukje innerlijke wijsheid verscheen. Het is ongelofelijk dat hoe dieper je naar binnen gaat, hoe meer je alles duidelijk kan zien en voelen, hoe meer je weet.  Wij die onder trauma lijden, vertrekken te veel vanuit de pijn. Daar wil ik met deze reeksen verandering in brengen. Je gaat eerst jezelf opknappen, in je kracht leren staan, empowered worden om vanuit een andere invalshoek de veroorzaakte pijn te observeren en aan te pakken. De YTB® Trauma Sensitive Yoga is een poging om een positief kader te creëren want de realiteit ziet er vaak helemaal anders uit als we in het reine zijn met onszelf.

Judith Lewis Herman schrijft in ‘Trauma en herstel’ dat de kernervaring van een psychisch trauma onmacht en isolement zijn.  Daarom moet volgens haar de overlevende de drijvende kracht zijn achter het herstelproces want op die manier krijgt de getraumatiseerde persoon de macht terug in handen. Ik sta honderd procent achter deze visie want iemand die in staat is om door de pijn van het trauma te gaan en zichzelf te genezen overstijgt het gewone, het interne wordt het externe, waardoor we minder moeten grijpen naar de dingen buiten onszelf om ons intern goed te voelen. Wie werkelijk geneest kan putten uit een krachtige bron om het leven te confronteren.

YTB® Lichaamswerk is gebaseerd op de ervaring en kennis van verschillende tradities, zoals bio-energetica, ta chi, yoga en andere praktijken .Yoga bijvoorbeeld heeft volgens wetenschappelijk onderzoek een positief effect op gezondheidsproblemen als hoge bloeddruk en stress-hormoonafscheiding. Onderzoek wijst uit dat yoga kalmeert en mensen helpt beter naar hun lichaam te luisteren. Ook intensieve meditatie helpt.

YTB® Trauma-ademwerk is een welbewuste ademhaling die in het lichaam opgeslagen trauma’s losmaakt. YTB® trauma-ademwerk helpt bij traumaverwerking en genezing door de bewuste geest te omzeilen, het sympathische zenuwstelsel te deactiveren, en heeft een herstellende werking op de beoefenaars.

Jullie ontvangen tools om met grote en kleine trauma’s die opgeslagen zitten in het lichaam aan de slag te gaan. Aan hand van de adem, yogahoudingen en soms met middel van creatief materiaal creëren wij ankers om de oefeningen ook in het dagelijkse leven toe te passen. De workshops zijn therapeutisch onderbouwd en brengen de nodige inzichten om (verder) te groeien. Deze workshop staat open voor iedereen.

♦ Datum(s): 22 oktober 2022 van 09:30h tot 12:00h.
♦ Prijs: € 55 incl. water, thee fruit en creatief materiaal.
♦ Plaatsen: 5
♦ Leeftijd: 16+
♦ Locatie: Het bijgebouw – Ekeren

 

Het Bijgebouw

Locatie

Het Bijgebouw
De Beukelaerlaan 34, 2180 Ekeren
Volzet!

Waiting List

Je bent de eerste op de wachtlijst.

Docent

  • Mariam
    Mariam
    Yogadocente, creatief therapeut, bezielster YTB

    Organisator dagelijkse therapiesessies, zaakvoerder MAF Spirit, voorzitter (m)af! de creatieve droomfabriek en bezielster YTB.

    Ik ben Mariam, Duitse van nationaliteit en woon al bijna 20 jaar in België. Ik heb mijn eigen therapiepraktijk in Gent en Antwerpen en ik ben gespecialiseerd in lichaamsvoeling, ademtherapie, yoga therapie, traumaverwerking en nog andere interessante stromingen.