Traject YTB® Hulpverleners

Datum (eerstvolgende)

21 sep 2023

Tijd

09.00 - 17.00

Dit traject is opgebouwd uit 6 thematische lesdagen.

Iets voor jou?
Deze module richt zich tot zorg- en hulpverleners in de sociale en geestelijke gezondheidszorg die ondersteuning en begeleiding bieden aan kwetsbare groepen. Wij denken hier aan therapeuten, psychologen, huisartsen,
verpleegkundigen, opvoeders, psychologen, maatschappelijk assistent enz..

Module 1
Zelf Ervaren staat hier centraal
Basis: wat is lichaamswerk, ademwerk en wat zijn therapeutisch onderbouwde oefeningen

Module 2
Zelfzorg en tools voor de hulpverlener
Om goede zorg te kunnen bieden aan mensen moet een hulpverlener ook voor zichzelf zorgen. Tijdens deze module exploreren we hoe je aan zelfzorg kan doen. Wij hebben allemaal een eigen formule. In het brede aanbod aan
YTB® tools gaan wij tijdens deze 2 dagen op zoek naar onze krachtbron en leren we hoe we deze kunnen beschermen en opvullen.

Module 3
Toepassen bij de cliënt(en)
In dit deel van het traject word je uitgedaagd om deze gevonden krachten om te zetten in het werken met cliënten om zo de cliënt te ondersteunen en waar nodig uit te dagen binnen zijn/haar herstelproces In dit open traject raak je vertrouwd met de YTB®-methode en leer je hoe je bij cliënten professionele YTB® tools kunt toepassen en hoe je deze in je eigen werkcontext kunt inzetten.

De YTB® trajecten staan bekend voor de persoonlijke en ervaringsgerichte aanpak. Het verschil met de fundamentals baseert zich op het toepassen in eigen werkcontext en de oefeningen gaan dieper in op de doelgroep met die je aan de slag gaat.

Deze dagen zijn volledig afgestemd op de thema’s die jij als hulpverlener tegenkomt zoals bijvoorbeeld:
– YTB® tools om de relatie met je cliënt te verdiepen
– YTB® tools om je cliënt in zijn/haar kracht te zetten
– YTB® tools om je eigen veerkracht en energiehuishouden op te bouwen.

Dit open traject gaat door in een kleine groep van max. 8 personen in een veilig kader. Is dit traject volzet dan kun je je op de wachtlijst laten zetten. Het heet open traject omdat je geen YTB® fundamentals moet gevolgd
hebben om aan dit traject te kunnen deelnemen. Weet wel dat het een meerwaarde voor jou is om ook de fundamentals te volgen voor nog meer diepgang in de YTB® methode. Er is geen voorkennis vereist voor dit traject.
Mariam staat bekend voor haar persoonlijke en professionele aanpak en houdt dit groepje bewust klein om het maximum groeipotentieel uit elke deelnemer te halen.

Je leert 1 op 1 van Mariam en ontvangt veel uitleg en achtergrondinformatie, de belangrijkste pijlers van de dag worden als audio- en videofragment opgenomen en gedeeld via de online syllabus. Deze unieke trajecten zijn maatwerk en halen de beste versie van jezelf aan het licht.

Het traject in vogelvlucht
3 pijlers vormen de kern van dit traject. Ze komen in elk traject terug in
theorie en praktijk.
– Lichaamswerk
– Therapeutisch onderbouwde oefeningen
– Ademwerk

YTB® Lichaamswerk is gebaseerd op de ervaring en kennis van verschillende tradities, zoals bio-energetica, ta chi, yoga en andere praktijken. Yoga en meditatie bijvoorbeeld hebben volgens wetenschappelijk onderzoek een positief effect op gezondheidsproblemen zoals bijvoorbeeld hoge bloeddruk en stress-hormoonafscheiding. Onderzoek wijst uit dat yoga en meditatie kalmeert en mensen helpt beter naar hun lichaam te luisteren.
De YTB® Therapeutisch onderbouwde oefeningen komen uit verschillende stromingen zoals Creatieve therapie, Ademtherapie, Yogatherapie, Aandacht Therapie, Holistische therapie, emotieregulatie, geweldvrije  communicatie, mindfulness, NLP, Sjamanisme, Fasciatherapie en nog meer stromingen. YTB® Ademwerk is een welbewuste ademhaling die zijn wortels haalt uit verschillende stromingen. Ze maakt in het lichaam opgeslagen blokkades los en heeft een herstellende werking op de beoefenaars.

– Je leert hoe je de YTB® tools kunt toepassen in je eigen praktijk of op je werkvloer.
– Je vertrekt van wat er in jezelf gebeurt en leert hoe je vanuit deze ervaring de tools kunt toepassen bij jouw cliënten.
– Je leert hoe je de tools kunt gebruiken voor jezelf om in je kracht te blijven staan en na elke sessie jezelf kunt reinigen zodat je je energiehuishouden kunt bewaken.
– Je leert de theorie achter de oefeningen en wanneer je deze wel dan niet kunt toepassen.

Wil je daarna meer? Kies dan achteraf voor de YTB® Fundamentals opleiding en leer de basis van YTB® kennen om vanuit daar verder te groeien tot Kids-Teens- of Adult coach. Of kies voor andere korte YTB® trajecten.

Tijdens de opleiding wordt je optimaal begeleid door middel van een syllabus, een online leeromgeving met kant-en-klaar materiaal en extraatjes zoals korting op lopende YTB®-workshops.

De inhoud van de opleiding richt zich op het toepassen van professionele YTB®-tools bij cliënten en het begeleiden van cliënten vanuit een holistische visie. Je leert hoe je lichaamswerk, therapeutische oefeningen en ademwerk kunt toepassen met YTB® in je eigen praktijk of op de werkvloer.

Kortom, het YTB®-traject voor hulpverleners biedt duidelijke en overzichtelijke tools om binnen verschillende deeldomeinen van de hulpverlening aan de slag te gaan.
– Om het maximum uit dit traject te halen, is het belangrijk dat je een duidelijk commitment maakt voor de YTB®-methodologie.
– Het YTB® Hulpverlener-pakket omvat 3 modules. Elke module neemt twee lesdagen in beslag en gaat dieper in op het toepassen van de tools.
– Een lesdag loopt van 9 tot 17 uur
– 3 Modules op donderdagen en vrijdagen:
21+22 september, 26+27 oktober, 9+10 november 2023, telkens van 09.00u to 17.00u.
– Prijs: 1.200,00 EUR
– Aantal deelnemers; minimum 3 en maximum 8
– Locatie: YTB® Academy, Gent

Hoofdzetel MAF Spirit

Locatie

Hoofdzetel MAF Spirit
Sint-Pietersaalststraat 107, 9000 Gent

Boeken

Als u dit boekt geldt dat voor alle dagen van dit event. Hieronder staan enkele dagen vermeld maar mogelijk zijn er meer.

21-09-2023 09.00 - 21-09-2023 17.00
22-09-2023 09.00 - 22-09-2023 17.00
26-10-2023 09.00 - 26-10-2023 17.00
27-10-2023 09.00 - 27-10-2023 17.00
09-11-2023 09.00 - 09-11-2023 17.00
10-11-2023 09.00 - 10-11-2023 17.00

Traject YTB® Hulpverleners € 1200
Available plaatsen: 10
Er is helaas geen plaats meer voor Traject YTB® Hulpverleners op de volgende datum. Indien mogelijk, probeer een andere datum of een andere gebeurtenis.

Docent

  • Mariam
    Mariam
    Yogadocente, creatief therapeut, bezielster YTB

    Organisator dagelijkse therapiesessies, zaakvoerder MAF Spirit, voorzitter (m)af! de creatieve droomfabriek en bezielster YTB.

    Ik ben Mariam, Duitse van nationaliteit en woon al bijna 20 jaar in België. Ik heb mijn eigen therapiepraktijk in Gent en Antwerpen en ik ben gespecialiseerd in lichaamsvoeling, ademtherapie, yoga therapie, traumaverwerking en nog andere interessante stromingen.