YTB®-opleidingen

Show me your colours

Wat is de YTB®-opleiding?

YTB® is een Europees geregistreerd kwaliteitslabel en staat voor Yoga, Therapy en Breathing. De YTB®-opleiding is een ervaringsgericht traject met de ademhaling als rode draad. Een veelzijdig model, waarin het beste van alle disciplines aan bod komt. Ik daag je als deelnemer uit om zelf met persoonlijke ontwikkeling aan de slag te gaan. Alleen zo ervaar je wat jij na de opleiding voor anderen kan betekenen. Je kan de waarde van de vele tools namelijk pas aan anderen doorgeven, eens je ze zelf hebt ervaren.

Wat maakt de YTB®-opleiding zo bijzonder?

De opleiding zorgt er in eerste instantie voor dat je zelf stevig staat om later klanten goed te begeleiden. Door de oefeningen te herhalen, verhoog je je energieniveau en stimuleer je je creatieve vermogen. Je gaat in verbinding met je intuïtie en hogere Zelf. Allemaal factoren die een absolute meerwaarde bieden als je met mensen werkt.

Na de opleiding beschik je over kant-en-klaar materiaal en ben je in staat om je aanpak af te stemmen op de specifieke hulpvraag van je klanten. Telkens ontstaat er een andere gedachtegang en combineer je klassieke en recentere stromingen in een unieke benadering. Geen one-fits-all-aanpak dus.

 

Voor wie is de YTB®-opleiding?

De YTB®-opleiding is gericht op therapeuten, psychologen, opvoeders, coaches en docenten die een nieuwe wind door hun praktijk willen laten waaien.

Maar de YTB®-opleiding is ook een geschenk voor al wie persoonlijke groei wil realiseren en de ambitie koestert om nadien als coach anderen te helpen in hun zoektocht.

Met de YTB®-methode help je jezelf en anderen bij ademhalingsproblemen, angst- en paniekaanvallen, stress en spanning, lichamelijke klachten, innerlijke groei, piekergedachten, eenzaamheid, eigenwaarde, zelfliefde en energieverlies.

Hoe ziet de YTB®-opleiding eruit?

Je opleiding tot YTB®-coach start altijd met de Fundamentals, een pakket van vijf modules. In tien lesdagen (5 weekends) krijg je de basis van de YTB®-methode onder de knie. Aan het einde van de Fundamentals beheers je de YTB®-technieken om jezelf en je klanten krachtiger te maken.

Wil je je daarna graag toespitsen op een specifieke doelgroep? Eens je de Fundamentals met succes hebt afgerond, kan je je specialiseren in twee verdiepende pakketten: Adults Coach en Kids Coach. In telkens 5 modules ontdek je hoe je de YTB®-methodiek gebruikt om volwassenen en kinderen in hun kracht te zetten.

Heb je de Fundamentals en een van de verdiepende pakketten met succes doorlopen? Dan mag je jezelf YTB®-coach noemen en ontvang je een twee jaar geldig certificaat. Na die tijd kan je een opfrissingstweedaagse volgen om je opnieuw te certificeren. Na het opfrissingsmoment is je certificaat terug twee jaar geldig. Dat garandeert de duurzame kwaliteit van de YTB®-coaches.

Wat mag je verwachten van de YTB®-opleiding?

Je krijgt een volledig uitgewerkte syllabus (digitale en afgedrukte versie) met levenslang toegang tot een online leerplatform. Je vindt er alle info over houdingen en systemen uit de YTB®-methode. Ze bieden je de basis om jezelf en anderen te laten ontplooien tot de beste versie van zichzelf.

Op het online platform staat kant-en-klaar materiaal waarmee je als coach direct aan de slag kan:

     podcasts
    ♦ teachings bij elke module
    ♦ toepasselijke muzieklijsten (Spotify)
    ♦ uitgewerkte oefeningen
    ♦ ingesproken videomateriaal
    ♦ voorbereidingsplan voor een YTB® sessie van 60 minuten
    ♦ reflectieblad voor tijdens de YTB®-sessie
    ♦ leidraad voor een YTB®-plan op maat
     lijst met boeiende literatuur
    ♦ kaartensets
    ♦ interessante websites
     TED-talks

Wat verwacht MAF Spirit van jou?

Het is belangrijk dat je als deelnemer aanwezig bent op elk lesmoment. Om de opgedane kennis te verwerken, voorzie je het best enkele uren per maand voor zelfstudie.

Wat na de YTB®-opleiding?

Als gecertificeerd YTB®-coach kom je terecht in een community van coaches op de website van MAF Spirit. Zo krijg je extra online zichtbaarheid en weten potentiële klanten je gemakkelijker te vinden.

Droom je ervan om te werken als coach of je bestaande coach-ervaring te verdiepen?
Wil je jezelf ONT-moeten en je eigen waarheid spreken?
Ben je benieuwd naar de kracht van YTB®?
Zou je graag leren hoe je je lichaam heelt?
Heb je de behoefte om je innerlijke creativiteit aan te wakkeren?

Dan is YTB® Fundamentals de perfecte start van jouw YTB®-traject.

Volgde je de YTB® Fundamentals al? Dan kan je beslissen om te gaan voor het certificaat YTB® Kids Coach of YTB® Adults Coach.

Inkijk in de syllabus